Siilinjärvi » Terveyspalvelut » Terveystupa/Omahoito » Terveystietoni -tiedosto

Terveystietoni -tiedosto

Terveystietoni -tiedosto on harrastetyönä senioreiden tietotekniikan vertaisohjaajien parissa syntynyt tiedosto, joka on tarkoitettu tallennettavaksi käyttäjän omalle tietokoneelle. Tiedosto ladattavissa täältä


Miksi käyttää Terveystietoni -tiedostoa
Tiedoston tarkoituksena on koota omaan hyvinvointiin liittyvä tieto yhteen paikkaan omalle tietokoneelle niin, että siitä on myös helposti saatavissa yhteenvetoja. Ensisijainen tarkoitus on oman toiminnan ja terveydentilan seuranta. Ajatuksena on myös motivoiminen ennaltaehkäisevään toimintaan.

Tiedostoa tai sen yhteenvetoja voidaan käyttää myös asioitaessa terveydenhuollossa. Asiointikäynnille terveydenhuoltoon tiedoston käyttäjä voi tulostaa aineiston paperille joko numeroina tai grafiikkana tai molempina. Tämä helpottaa terveydenhuollon henkilöstön tilannearviota erityisesti tapauksissa, joissa asiakas ei ole ennestään tuttu.

Ovatko verenpaineesi ja kolesteroliarvosi koholla?
Jos kärsit korkeasta verenpaineesta tai kolesterolista on sinun syytä tarkkailla arvojasi säännöllisesti. Terveystietoni -tiedosto tarjoaa helpon tavan seurata verenpaine- ja kolesteroliarvojasi. Voit tulostaa mittaustulokset mukaan, kun olet menossa lääkäriin, jotta hän osaa helpommin seurata tilaasi ja säätää lääkitystäsi. Mittausarvosi voit syöttää suoraan Terveystietoni -tiedostoon ja sovittaessa lähettää kätevästi sähköpostilla lääkärille ennakkoon (sovittava lääkärin kanssa) esimerkiksi ennen sovittua soittoaikaa.
→ Terveystietoni -tiedoston avulla voit helposti seurata verenpaine- ja kolesterolitasojasi. Samalla saat myös kaikki muut tärkeät terveystietosi yhteen paikkaan.

Mikä on oma painoindeksisi, laihdutatko?
Terveystietoni -tiedoston avulla voit helposti seurata painoasi. Asettaessasi painosi sekä pituutesi, tiedosto antaa sinulle automaattisesti painoindeksin. Nyky- ja tavoitepaino ovat aina näkyvissä syöttäessäsi uusia painoarvoja.

Terveystietoni -tiedostossa voit myös tarkkailla painoasi tai liikkumistasi.
→ Terveystietoni -tiedosto on nopea ja helppo väline painonhallintaan.

Syötkö säännöllisesti lääkkeitä?
Joudutko päivittäin syömään lääkkeitä? Terveystietoni -tiedostoon voit kirjata kaikki lääkitystietosi: nimet, aineet ja pitoisuudet, annostukset, aloitus- ja lopetuspäivämäärät, ja tulostaa nämä tiedot esim. lääkärikäyntiä varten.

Tiedostoon voit kirjata myös tiedot mitkä lääkkeet ovat sopivia ja mitkä eivät eli ne, jotka aiheuttavat liikaa sivuvaikutuksia.

Terveystietoni -tiedosto tarjoaa myös paljon muuta, tänne voit kirjata myös mm. verenpaine-, verensokeri-, ja kolesteroliarvojasi sekä kaikki diagnoosit, allergiat ja rokotustiedot. Näin saat kaikki terveystietosi yhteen paikkaan, josta on helppo tulostaa tietoja esim. lääkärikäyntiä varten.
→ Terveystietoni -tiedosto on oiva väline lääkityksen seurantaan. Muistat, mitä lääkityksiä olet käyttänyt aikaisemmin ja mitä käytät parhaillaan.

Matkusta turvallisemmin!
Sairastuessasi matkoilla voi olla tärkeätä antaa tarkkaa tietoa entisistä ja nykyisistä lääkkeistäsi, diagnooseista, allergioista ja rokotuksista paikalliselle lääkärille. Mitkä ovat sopivia ja mitkä sopimattomia lääkkeitä. Omaan suojattuun terveystietoni-tiedostoon voit kirjata kaikki oleelliset terveystietosi ja sinulla on aineisto mukana missä päin maailmaa tahansa. Voit helposti tulostaa sieltä tietoja lääkärikäyntiä varten.
→ Terveystietoni -tiedoston avulla matkustat turvallisemmin.
→ Linkeistä löytyy paljon terveyteen liittyvää perustietoa