Siilinjärvi » Perhe- ja sosiaalipalvelut

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Sosiaali- ja perhepalveluiden tehtävänä on edistää, tukea ja ylläpitää asiakkaiden omaa selviytymistä päämääränä hyvinvointi ja tasavertainen osallistuminen yhteiskuntaan.

Sosiaali- ja perhepalveluiden tulosalue muodostuu kolmesta tulosyksiköstä, jotka ovat hyvinvointineuvola, lastensuojelupalvelut ja sosiaali- ja vammaispalvelut. Lisäksi tulosalueella toimii Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö, joka tuottaa palveluja Siilinjärven lisäksi kolmelletoista kunnalle.

Sosiaalipäivystys on kiireellistä sosiaalialan ammattilaisen antamaa apua sosiaalisessa hätätilanteessa.

Virka-aikana kukin kunta vastaa kiireellisistä sosiaalipalveluista oman kuntansa alueella.

Virka-ajan ulkopuolinen Kuopion sosiaalipäivystys 

Kuopion sosiaalipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella arkisin klo 15.00 - 8.00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 15.00 maanantaihin klo 8.00 sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia: Joroinen, Kaavi, Kuopio, Leppävirta, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki; Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vesanto.

Sosiaalipäivystyksen palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kaikille asiakasryhmille, jotka tarvitsevat kiireellisesti hoivaa, turvaa ja apua erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-ajan ulkopuolella Kuopion sosiaalipäivystyksen toiminta-alueella. Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalialan ammattilaisen antamaa päivystystoimintaa, joka perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Kuopion sosiaalipäivystykseen saa yhteyden  hätäkeskuksen kautta numerosta 112.

Kuopion turvakoti vastaa ympäri vuorokauden p. 017 183 393 lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan, ohjauksen ja neuvonnan tarjoamisesta.

Lisätietoja: 
Kuopion sosiaalipäivystyksen esite 

Kuopion turvakodin esite 


 

Yhteystiedot

Sosiaali- ja perhepalvelut tulosaluetta johtaa:
Sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja
Minna Pitkänen
puh. 044 740 1956
minna.pitkanen(at)siilinjarvi.fi


Sosiaali- ja terveyspalvelut palvelualuetta johtaa:
Sosiaali- ja terveysjohtaja Kati Kantanen
puh. 044 740 1951
kati.kantanen(at)siilinjarvi.fi