Siilinjärvi » Päivähoito ja esiopetus » Päiväkodit » Vuorela » Vanhempain tarharyhmä

Vanhempaintarharyhmä

VANHEMPAIN TARHARYHMÄN HISTORIAA

Vuorelan päiväkodin ja Pikkusiilin vanhempainyhdistyksen toiminta on monipuolista ja muotoutuu paikallisten tarpeiden mukaan kaikkien päiväkodin lasten hyväksi. Päiväkodin vanhempainyhdistys on päiväkodille selkeä yhteistyötaho ja vanhemmille luonteva yhteistoiminnan muoto sekä vaikutuskanava päiväkodin asioissa. Siihen on helppo olla yhteydessä ja liittyä mukaan.

Vanhempaintoimikunta järjestäytyy joka syksy siten, että kustakin lapsiryhmästä toimikuntaan osallistuu 1- 2 vanhempaa varajäsenineen. Toimikunta valitsee vuodeksi joukostaan puheenjohtajan, sihteerin ja tilinhoitajan. Toimikunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa tarpeiden mukaan.

Vanhempainyhdistyksen toiminta on menneitten vuosien aikana sisältänyt esimerkiksi erilaisia hankintoja lapsiryhmiin. Toimikunnan vanhemmat ovat järjestäneet Vuorelan kylällä kirppareita, äitienpäiväkukkamyyntiä ja t-paitaprojektin. Toimikunta on myös kustantanut lapsille klovni-, teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä konsertteja. Toimikunta on avustanut rahallisesti myös kevätretkien toteutumista.

Vanhempaintoimikunta on tehnyt perinteisesti yhteistyötä myös paikallisosuuspankin ja Vuorelan Kunnon kanssa pitämällä syksyisin ja talvisin Poppi- urheilukilpailuissa buffettia. Näistä tapahtumista saaduilla tuloilla toimikunta on pystynyt rahoittamaan edellä mainittuja asioita.

Parhaimmillaan vanhempainyhdistyksestä muodostuu vanhemmille tärkeä vertaistoiminnan paikka, jossa voi tutustua muihin vanhempiin ja vaihtaa ajatuksia vaikkapa lapsen kasvatukseen liittyvistä asioista. Innostus toimikunnan toimintaan syttyy usein jo toiminnassa mukana olevien kokemusten kautta. Kun päiväkoti on ”meidän päiväkoti” ja jokainen voi kokea voivansa vaikuttaa päiväkodin arkeen ja toimintaan, se lisää aktiivista halukkuutta toimia kaikin tavoin päiväkodin hyväksi ja olla ylpeä juuri omasta päiväkodista.

Muistiot