Yhteistyö

Teemme yhteistyötä perheiden kanssa kasvatuskumppanuuden merkeissä. Perheet ovat lastensa parhaita asiantuntijoita, joilta saamme läheisintä tietoa lapsesta ja hänen kehityksestään.

Päiväkotimme sijaitsee Kehvon koululla, entisiin opettajien asuntoihin remontoiduissa tiloissa, joten yhteistyö koulun kanssa on päivittäistä. Meillä on osittain yhteinen piha-alue koululaisten kanssa. Urheilukenttä on käytössämme ulkoliikuntaan ja pihaleikkeihin sekä talvisin luistinrata ja hiihtoladut.

Päiväkodin Kippurahännät syövät lounaan ja välipalan koulun ruokasalissa. Pienemmät Halinallet ruokailevat päiväkodissa. Koululla on hyvä, tilava liikuntasali, jota käytämme molemmat ryhmät 1-2 kertaa viikossa. Liikuntasalin käyttö antaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmallista ja monipuolista liikuntaa. Myös liikuntasalin välineistö on meidän käytössämme.

Esikoululaisilla ja Halinalleilla on omat kummiluokat, jonka kanssa yhdessä puuhailemme noin kerran kuukaudessa. Lisäksi osallistumme koulun kanssa yhteisiin tapahtumiin, kuten retkiin tai talkoisiin.

Lasten vanhemmat sisarukset ovat lähellä, jopa yhteisissä leikeissä välitunneilla. Myös opettajat tulevat tutuiksi jo päiväkoti-ikäiselle, kouluun lähtö käy helposti, kun moni asia on jo tuttua päiväkodin/esikoulun ajalta.

Lisäksi teemme yhteistyötä tarvittaessa erityislastentarhanopettajan, neuvolan, puhe- ja toimintaterapeuttien, psykologin, sosiaalitoimen sekä perheneuvolan kanssa.