Siilinjärvi » Matkailu » Liikenneyhteydet » Linja-auto » Palveluliikenne

Palveluliikenne

Palveluliikenne PALI on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka tarvittaessa noutaa asiakkaan kotiovelta. Liikenteessä on erityisesti huomioitu iäkkäämpien matkustajien sekä liikuntaesteisten tarpeet, kuten esim. pyörätuolia käyttävät.

Siilinjärvellä palveluliikenne hoidetaan kahdella pienoisbussilla. Autot liikennöivät maanantaista perjantaihin. Liikenne kattaa koko kunnan alueen siten, että kaikilta kunnan osa-alueilta on mahdollista päästä vähintään kaksi kertaa viikossa asioimaan kuntakeskuksessa.  

Palveluliikenteen vuoroille ei ole vahvistettu kiinteää reittiä, vaan ainoastaan ajoalueet, joilla autot liikennöivät aikataulujensa mukaisesti.

Koska autoilla ei ole kiinteää reittiä, tulee matka tilata aina etukäteen. Tilaus soitetaan Matkojenyhdistelykeskukseen, puh. (017) 183 183. Puhelu maksaa paikallispuhelumaksun. Tilaus on tehtävä viimeistään tuntia ennen vuoron alkua, mielellään kuitenkin jo aikaisemmin vaikka edellisenä päivänä. Matkojenyhdistelykeskus on avoinna arkisin kello 7.00–17.00.

Palveluliikenteessä on käytössä Waltti-järjestelmän mukainen B-vyöhykkeen kertamaksu koko kunnan alueella seuraavin poikkeuksin:

  • Apuvälineistä (rollaattori, pyörätuoli yms.) ei peritä lisämaksua.
  • Pyörätuolissa matkustava henkilö ja saattaja kulkevat maksutta. Vammaisen kanssa matkustava saattaja kulkee maksutta (Vammaisen on esitettävä näkövammais- tai kuljetuspalvelukortti).
  • Lapsi lastenvaunuissa tai -rattaissa sekä saattaja kulkevat maksutta. Alle 7-vuotiaat kulkevat maksutta.
  • Sotaveteraanit kulkevat maksutta. Sotaveteraanien tulee esittää matkustettaessa rintamamiestunnus.


Waltti-kortille ladattavat B-vyöhykkeen lipputuotteet käyvät maksuvälineenä palveluliikenteessä. 

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen yhdyshenkilö

Sivistyspalveluiden talouspäällikkö
Pekka Kauhanen
puh. 044 740 1302
pekka.kauhanen(a)siilinjarvi.fi