Siilinjärvi » Kuntainfo » Ajankohtaista » 2018-05-09-Hydroline-kiinteistot

09.05.2018 | Hydroline myy Suomen kiinteistönsä osana kasvurahoitusta


Hydroline Oy on myynyt ja vuokrannut takaisin Siilinjärven Vuorelassa sijaitsevan tehtaansa kiinteistöt kokonaisuudessaan, ostajana Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt. Kauppaan kuului myös vuonna 2009 valmistunut, noin 5000 m2:n kokoinen tehtaan laajennusosa, joka on ollut Siilinjärven kunnan Kiinteistöosakeyhtiö Proseta Oy:n omistuksessa sen valmistumisesta saakka. Myös tehtaan uusi laajennusosa, jonka rakentaminen alkoi viikolla 19 ja jonka aikataulun mukainen valmistuminen on marraskuun lopussa, siirtyy eQ:n omistukseen.

Toteutunut kiinteistökauppa eQ:n kanssa on osa Hydrolinen alkanutta suurta investointiohjelmaa. Hydrolinen toimitusjohtaja Mikko Laakkonen kertoo kaupan olevan iso askel massiivisen kasvuhypyn toteuttamiseen.

”Toteutuneen kaupan avulla pääsemme vauhdittamaan viime vuonna omistusjärjestelyn myötä alkanutta kasvusuunnitelmaamme merkittävästi. Ohjaamme kiinteistöihin aiemmin sitoutuneita varoja mm. koneinvestointeihin, automaatioon sekä mahdollisesti myös yritysostoihin. Kiinteistökauppa eQ:n kanssa antaa meille äärimmäisen hyvät eväät jatkaa kasvuohjelmaamme aikataulumme mukaisesti.”, Laakkonen kommentoi. Markkinat ovat tällä hetkellä erittäin positiiviset ja Laakkonen ennustaa Hydrolinen myynnin saavuttavan 55 miljoonaa euroa vuonna 2018.

"Pitkäjänteisenä sijoittajana Hydrolinen kasvua tukeva sale-and-leaseback järjestely sopii erinomaisesti osaksi rahastomme sijoitussalkkua", sanoo sijoitusjohtaja Samuel Granvik eQ:lta.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen näkee myös toteutuneen kaupan positiivisena asiana. ”Siilinjärven kunta on vuonna 2014 valittu maakunnan yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi ja myös yhteistyö Hydrolinen kanssa tukee tätä elinkeinopolitiikkaa. Tämä kauppa on jatkumo tälle asialle ja tukee yrityksen kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia”, Lötjönen kommentoi.

Lisätietoja:

Mikko Laakkonen, toimitusjohtaja, Hydroline Oy
puh. 040 505 1625, mikko.laakkonen(at)hydroline.fi

Samuel Granvik, sijoitusjohtaja, eQ Varainhoito Oy
puh. 050 360 6553, Samuel.granvik(at)eq.fi

Vesa Lötjönen, kunnanjohtaja, Siilinjärven kunta
puh. 044 740 1101, vesa.lotjonen(at)siilinjarvi.fi

Hydroline Oy

Hydroline Oy on Suomen johtava, vaativaan käyttöön tarkoitettujen hydraulisylintereiden suunnitteluun, valmistamiseen ja elinkaaripalveluihin erikoistunut perheyritys. Yritys on perustettu vuonna 1962 Kuopiossa, ja työllistää tällä hetkellä noin 290 henkilöä. Hydrolinen asiakkaat ovat maailman johtavia kone- ja laitevalmistajia aloillaan. Yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Siilinjärvellä ja Puolan Stargardissa. Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto oli 42,6 miljoonaa euroa.

eQ Liikekiinteistöt

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt on eQ Varainhoito Oy:n aktiivisesti hoitama kiinteistörahasto, joka sijoittaa pitkäjänteisesti liike-, toimisto-, hotelli- ja tuotantokiinteistöihin Suomessa. Rahaston tuotto muodostuu keskeisesti kiinteistöjen vuokratuotoista. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa.